DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Şehit Yunus Elaltunterin Ortaokulu

Şehit Yunus Elaltunterin Ortaokulu

Yolaltı mah şilbe cad No3/2Yenişehir DİYARBAKIR
Vizyon
Şimdiyi en iyi şekilde kullanıp, geleceğe ışık tutmak; Türkiye´nin geleceğini aydınlatacak bir nesil yetiştirmektir.
Misyon
Bütün öğrencilerin, eğitim ve öğretimlerini sağlamak, onların; Milli manevi değerlere bağlı; kendine, ailesine, ülkesine, tarihine ve tüm insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde, kendini anlatabilen, bilgi ve becerisini en iyi şekilde kullanabilen, tutarlı, kararlı, paylaşımı bilen, topluma yararlı birer birey olmaları için varız.
Başarılar
Bocce il birinciliği Kızlar 100 metre koşusunda Türkiye birinciliği İl geneli bilgi yarışması, il üçüncülüğü
Öğretim Şekli :Tam Zamanlı (Normal Eğitim)
doğalgaz
Özel
Yolaltı Mah Şilbe Cad No:3/2 Yenişehir
Bir müdür yardımcısı ve Yirmi bir öğretmen kadromuz vardır.
Uygulanmamaktadır
Sportif Etkinlikler
Okulumuz Beden Eğitimi Dersi Öğretmenleri Deniz ÇAKIN ve Lider BORA liderliğinde, öğrencilerimiz yetenekli oldukları spor dallarına yönlendirilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Fen Bilgisi Öğretmenlerimiz tarafından yarışmalara gönderilen bilim projelerimiz vardır.
Diğer Hususlar
okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılında 8.sınıftan mezunolan 160 öğrenciden 133 LGS sınavına girmiş, bunlardan bir öğrencimiz fen lisesi 2 öğrenci rekabet kurumu anadolu 1 öğrenci nevzat ayaz anadolu,1 öğrenci sezai karakoç, 1 öğrenci DAL 1 öğrecimizde Adnan Menderes Anadolu Lisesine, Deiğer öğrenciler Adrese dayalı olarak yerleştişer